Собствениците на кучета да носят средства за почистване

Собствениците на кучета да носят средства за почистване

Считам, че отпадналата от Наредба 1 забрана: „забранява се разхождането на домашни кучета без прибори за почистване на екскременти“, която не е намерила място в Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община, следва отново да намери своето място, но в наредбата за управление на отпадъците и поддържането и опазването на чистотата на града, под формата на задължение, неизпълнението на което води до парична санкция.

Points

В няколко зони, в които се разхождат много кучета, експериментално могат да бъдат поставени специални кошчета за целта. Евентуално интерес за сътрудничество могат да имат зоомагазините.

Мерките са целесъобразни, тъй като уреждат обществените отношения, свързани с поддържането и опазването на чистотата и управлението на масово разпространени отпадъци, каквито в момента се явяват кучешките изпражнения в града ни. Мерките са законосъобразни тъй като не уреждат отношения, които са вече уредени по друг начин с нормативен акт от по-висока степен, понеже ЗУО урежда едиствено животинските фекалии и други неопасни вещества, използвани в селското стопанство.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information