Електрически автобуси, вместо такива с вътрешно горене

Електрически автобуси, вместо такива с вътрешно горене

Електрическите автобуси са по-екологични е при постоянно ползване излизат по-евтини от тези с вътрешно горене. Предвид, че замърсяването и финансите са най-тежките проблеми в София, остава неизвестно защо тази промяна не се извършва в момента.

Points

Подобряването на настоящата тролейбусна мрежа (най-вече честотата на минаване на тролейбусите) може да бъде по-достъпен и по-ефективна алтернатива.

По-надеждни: по време на първият си реален проект в Белград, фирмата с българско участие Chariot motors отчитат 97.5% работно време без повреди. Според тях това е непостижимо за традиционните автобуси с вътрешно горене или тролейбусите. http://chariot-electricbus.com/projects/belgrade/ От тогава техни автобуси са пуснати и в Тел Авив и Грац. В София обаче нещата явно замръзват след безплатния експеримент. Донякъде подобно на случая с проекта за сглобяване на BYD в Брезник.

С настоящите нагласени търгове само с един състезател, идеята ще бъде опорочена. https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/02/05/3124291_purvite_elektrobusi_na_sofiia_veroiatno_shte_sa/

По-евтини

По-безшумни

По-чисти

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information